what's new
מה חדש

היסטוריה, שמחה, התרגשות, והגשמת החזון


לפני כחצי שנה זכינו ללוות את מאיר, שהבריא בנס לאחר שנדקר ע"י מחבל, כאשר הציע נישואין לקטיה במיצג "לגעת בנצח" בחברון. אתמול היינו עם הזוג המיוחד בחגיגית חתונתם מול הר הבית בירושלים.

סיפורו המיוחד של מאיר פבלובסקי הוא אחד מסיפורי הניסים שהפעימו את עם ישראל בשנה האחרונה שהתאפיינה בהתקפות טרור מכל הסוגים. מאיר נדקר ע"י מחבל ליד קרית ארבע ונפצע קשה; הסיכוי להינצל היה רק  10%, אך מאיר ניצל בנס והבריא.

לאחר שהחלים הוא החליט להציע נישואין לחברתו קטיה. המקום שנבחר למעמד מיוחד זה היה המיצג "לגעת בנצח" במוזיאון חברון בבית הדסה. בסיום הצגת המיצג הופיעה על המסך השקופית – "קטיה, התינשאי לי?" שנענתה בחיוב ומאיר העניק לה את טבעת האירוסין לקול שמחת כל הסובבים.

אמש, לקראת ט"ו באב, הושלמה התמונה, כאשר מאיר וקטיה נישאו במקום מיוחד לא פחות – למול הר הבית בירושלים. המקום והמעמד המיוחד הוסיפו לתחושה שאנו ברגע היסטורי, המגשים את הנבואה  "עוד ישמע בעיר יהודה ובחוצות ירושלים… קול ששון וקול שמחה, קול חתן וקול כלה",. התרגשות נוספת היתה כאשר אחד העדים היה שוקי גלבוע, שגם ניצל בנס לאחר שנפצע לאחרונה קשה בפיגוע בקרית ארבע כחלק מצוות הכוננות. יתר על כן, אחד ממברכי הברכות היה הרב אורי שרקי, אביו של שלום הי"ד שנפל בפיגוע. השמחה על בניין הבית החדש, השתלבה בשמחת הניצחון של עם ישראל, בדרך לבנין השלם בקרוב. 


צילומים: מאיר אליפור

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

מה חדש

הכנסת ספר תורה ל"קבר ישי ורות" בחברון לזכר הנופלים אורי שני ואריאל אליהו הי"ד.

ספר התורה נתרם ע"י קהילה יהודית מניו יורק ונושא בחובו סיפור מיוחד.לקהל עשרות האלפים שהגיעו לחברון בחול המועד פסח נוספו

קרא עוד »
מה חדש

60,000 תודות!

בחסדי השם יתברך סיימנו את חג הפסח שהיה עמוס בטוב, גדוש במיטב הבנים והבנות שהגיעו לבקר את האבות והאימהות: כ60,000

קרא עוד »
מה חדש

בפסח מנצחים בחברון

בימים שלישי ורביעי י"ז-י"ח בניסן 15-16.4 מערת המכפלה פתוחה ליהודים כולל אולם יצחק! מערת המכפלה פתוחה החל מ04:00 בבוקר, מומלץ

קרא עוד »