what's new
מה חדש

חגי תשרי תשפ"ב: למרות הכל, רבבות בעיר האבות!


המשבר הפוליטי-מנהיגותי ומשבר הקורונה הביאו איתם פירוד ומחלוקות, אשר מטבע הדברים חידדו את ההבדלים דווקא בין קבוצות קרובות. לכן כשהגיעו החגים, רבים חשו שהגיעה העת למהלך של אחדות שישוב וידגיש את המשותף לרוב העם – קשר חי למסורת ישראל, אהבה לארץ ישראל ותחושת חיבור למורשת ישראל.

המקום המסמל והמאחד את כל הערכים האלו, והמחבר את כל עם ישראל לכל דורותיו מראשיתו – הוא חברון. האבות והאמהות במערת המכפלה מחברים ומאחדים את כל בניהם ובנותיהם – בכל העולם, בכל הדורות, בכל הדעות והעדות. האבות והאמהות הנחילו לעם ישראל את אמונתו, ערכיו, תרבותו ומולדתו. לכן טבעי הדבר שבחברון יודגשו – דווקא עכשיו – אחדות ישראל והקשר לארץ ישראל, מורשתה ואתריה, המחברים את כל אוהבי עם ישראל וארץ ישראל.

בישוב היהודי בחברון מודעים לגודל המשימה והשעה ונערכו לאירועי שמחת החג שכללו את כל עם ישראל,  שמחה בה כל יהודי מכל מגדר, מגזר, תנועה וזרם, מצא את מקומו. רבבות נהרו לחברון בחול המועד סוכות לימים של ביקורים, טיולים, שירה ושמחה. הסעות פרטיות ואוטובוסים מכל רחבי הארץ הביאו את העולים לחברון שנהנו מתכניות מגוונות לכל המשפחה. 

 אמני זמר חסידי הקפיצו את הקהל בשמחת בית השואבה. כביטוי למגמת האחדות  הופיעו בחברון בין השאר הזמרים המובילים מגוונים שונים, ביניהם –  חיים ישראל,  יונתן רזאל, בני פרידמן, יונתן שינפלד, להקת 'הקינדרלך' ועוד.

כמו כן נפתחו והופעלו אתרי  הטיולים המיוחדים: המבקרים עלו בהסעות חינמיות במעלה תל חברון וזכו לחוויה יוצאת דופן בעליה לתצפית המרהיבה על העיר, ביקור במקוואות הקדומים מימי הבית השני ובחומות מימי האבות. מרכז המבקרים 'לגעת בנצח' התמלא במבקרים לאורך כל שעות היום, סוכות ציבוריות מרווחות עמדו לרשות הציבור. מערך הדרכה של מדרשת חברון הוביל אלפים לסיורים ללא תשלום במערת המכפלה, תל חברון, הרובע היהודי העתיק, מעין אברהם, מערת עתניאל בן קנז ועוד. בנוסף, לרגל החג נפתחה מערת המכפלה ליהודים בלבד כולל אולם יצחק.

כלל האירועים והסיורים התקיימו בהתאם להגבלות הקורונה – אך למרות זאת חברון היתה ליעד טיולים מבוקש, כמו גם מקום שמחת האחדות שמחברת מחדש את כל עם ישראל.

 


 


 


 







 

תגובות

5 Comments

  1. איזה מרגש לחזור לחברון השנה אחרי ששנה שעברה היה סגר ולא יכולנו לבוא.
    חברון מאז ולתמיד!

  2. מדוע המערה אינה פתוחה 24/7 כמו שאר האתרים הקדושים ..
    הכותל המערבי , רבי שמעון בר יוחאי , וכ׳ו

  3. מדוע המערה איננה פתוחה בלילה ..
    לפחות בחול המועד שתיהיה פתוחה בלילה
    יש ביקוש רב לזה
    תודה רבה וחג שמח !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

מה חדש

מועדי פתיחת וסגירת מערת המכפלה לשנת 2025

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ולמוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל

קרא עוד »
מה חדש

מעמד התפילה והישועות במערת המכפלה-פרשת "ויחי"

אלפי יהודים מרחבי הארץ התכנסו הערב-פרשת "ויחי" למרגלות מערת המכפלה יחד עם האדמו"ר רבי יאשיהו יוסף פינטו שליט"א, והרב שלום

קרא עוד »
מה חדש

חנוכה בחברון

קרא עוד »

הייה שותף

תרום לחברון

טופס מאופטח

דילוג לתוכן