what's new
מה חדש

כ50,000 חוגגים בפסח בחברון!

חברון עיר האבות חוגגת בימים אלו שנתיים של אירועי יובל: בשנה שעברה – תשע"ז – חגג עם ישראל את שנת היובל לשחרור עיר האבות בשנת תשכ"ז, ובשנה הנוכחית – שנת תשע"ח –  חוגגת חברון יובל לחידוש הישוב היהודי בחברון, שהחל בפסח תשכ"ח.


לפני יובל שנים הגיעו לעיר החלוצים, בהנהגתו של הרב משה לוינגר זצ"ל, וערכו את סדר הפסח במלון "פארק" בחברון שנשכר מידי בעליו הערבי והוכשר במיוחד לחג הפסח. הקבוצה קראה לעצמה "מתנחלי חברון" – כהמשך לביטוי "התנחלות" המציין את התיישבות עם ישראל בארצו החל מימי התנ"ך ועד ימי ההתיישבות הציונית בדורות האחרונים.


ממשלת ישראל הושיטה עזרה לקבוצה ויישבה אותה באגף מיוחד בבית הממשל הצבאי. לאחר 3 שנים, לאחר שהקהילה הלכה וגדלה והוקמו ישיבה ומפעלים, החליטה הממשלה להקים את קרית ארבע ולאחר עוד מספר שנים החלה  – בהרבה מסירות נפש והקרבה – ההתיישבות בתוך העיר עצמה, באתרים היהודים שניטשו ונחרבו אחרי פרעות תרפ"ט ובימי הכיבוש הירדני.


 


מול ארגונים עוינים וארגוני מחבלים לסוגיהם מכל העולם, מגובים בסכומי עתק, המרכזים מאמצים בהתקפות על חברון ובהשחרת פניהם של היהודים החלוצים ששבו אליה, ב"ה היישוב היהודי בחברון ובקרית ארבע הולך וגדל. מאמציהם של ארגונים וקרנות עוינות, הנעזרים בארגוני אנרכיסטים נוצרים ופלשטנים הושמו לאל. רוב עם ישראל ורודפי הצדק מכל הדתות בעולם, שבים ומוכיחים את תמיכתם במפעל הצודק והכביר של יישוב חברון.


לכל אוהדי ואוהבי חברון היתה השנה הזדמנות לחגוג את היובל לשיבה לחברון באירוע חגיגי ומרכזי שהתקיים ברחבת מערת המכפלה. על הבמה הופיעו האמנים הידועים  ישי ריבו, חיים ישראל, ביני לנדאו ועוד. האירוע המרכזי נערך בחסות המשרד לשירותי דת: המנכ"ל, עודד פלוס, בירך את הקהל והביע תמיכה באירועים ומפעלים יהודיים ציבוריים בעיר האבות ובהעמקת הזיקה והקשר עם מורשת האבות והאמהות.


סגן שר הביטחון הרב אלי בן דהן הגיע לחנוך את פתיחתו הרשמית של תל חברון, מפעל אשר יש לו בו חלק מרכזי. הוא הביע ביטחון שהאתר יתמלא מבקרים מכל העולם שיבואו לראות וללמוד על הקשרים ההיסטוריים של העם היהודי בעיר האבות. כלי רכב "ספארי" מיוחדים העלו את המבקרים בנסיעה חווייתית למרומי תל חברון, שם התקיימו מחזות תנכיי"ם להנאת קהל המבקרים, הילדים ומשפחות. במסגרת הפעילויות בתל הוכנו לילדים הפתעות והפעלות, משחקי יצירה, הכנת מבני בוץ כמו בתקופות העתיקות, שחקנים הדגימו פרקי מקרא חיים, ונערכו סיורים ללא תשלום לאלפי המבקרים ע"י רשות הטבע והגנים והיישוב היהודי בחברון.  מרכז המבקרים "לגעת בנצח" במוזיאון חברון בבית הדסה פתח את שעריו לקהל במבצעים מיוחדים. מאות צירי הועידה הארצית של תנועת בני עקיבא הגיעו לחברון לתפילה ומפקד חגיגי בהשתתפות ראשי התנועה. במערת המכפלה התקיימה תפילת "הלל" חוויתית בליווי כלי נגינה, בנוכחות אלפים (ראו ידיעה נפרדת). בין המבקרים בחברון היה גם אלוף פיקוד המרכז, אלוף נדב פדן, ובני משפחתו.


מנכ"ל היישוב, אורי קרזן, אמר בדברי הברכה: "למועד הזה – פסח –  משמעות מיוחדת לחברון. לפני חמישים שנה בדיוק, נכנסה קבוצה של כמה עשרות יהודים למלון בחברון, וחגגו את ליל הסדר הראשון, מאז חורבן הקהילה היהודית בתרפ"ט. באותו הסדר הם פתחו את הדלת לא רק לאליהו הנביא, אלא לכל תנועת ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון ועל ידי כך, בלמו את הקמת מדינה ערבית עויינת באזורים ששוחררו במלחמת ששת הימים. השנה, בה אנו חוגגים 50 שנה לחידוש הנוכחות היהודית בחברון, התבשרנו כי הממשלה אישרה כניסה לשתי בתים שנרכשו מבעליהם הערבים. על הזכות הזאת, לרכוש בתים בעיר, יהודי חברון נלחמים כבר 50 שנה. זו בשורה מרנינה והכרה כי הנוכחות היהודית בחברון צודקת, חוקית ורצויה, ובע"ה תתרחב בעשרות ומאות אלפים." בהמשך הודה למשרד לשירותי דת, למנכ"ל עו"ד עודד פלוס ולאפרים אנטמן וצוותו על השותפות בהפקת האירוע, לחיילי צה"ל ולשוטרי מרחב חברון, לצוות מנהלת מערת המכפלה והיישוב היהודי בחברון ולקהל האלפים שבא לחגוג, להנות ולחזק את עיר האבות והבנים.


השנה לראשונה התקיים שידור ישיר מהבמה בחברון,  לפי ההערכה צפו בשידורים כ – 150,000 איש בכל רחבי העולם.


 


צילום באירוע המרכזי: אוריה הלר, אלימלך קרזן


צילום בתל חברון: נעם ארנון


תמונות הרחפן באדיבות מג"ב מערת המכפלה.




 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

מה חדש

חיים ביבס בחברון

ראש עיריית מודיעין חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, עלה לקבר רבי יהודה ביבס בבית העלמין בחברון והתכבד בהנחת השלט

קרא עוד »
מה חדש

נפתרה התעלומה: אותר קברו של רבי יהודה ביבס בחברון

בעוד ליבו של עם ישראל כולו פועם באהבה ובדמע עם משפחת ביבס, הופנתה ההתעניינות גם לתולדות המשפחה, ובעיקר לאחת הדמויות

קרא עוד »
מה חדש

מועדי פתיחת וסגירת מערת המכפלה לשנת 2025

במסגרת הסטטוס קוו הנוכחי במערת המכפלה, קיימים במקום אזורי תפילה נפרדים ליהודים ולמוסלמים. בשגרה יכולים בני כל דת להגיע ולהתפלל

קרא עוד »