ב"ה
מערכת בידוק חדשה מקשה על הכניסה למערת המכפלה
המבקרים והמתפללים הרבים המגיעים למערת המכפלה נתקלים לאחרונה בתופעה חדשה ובולטת:
מבנה בידוק חדיש שנבנה בחודשים האחרונים בכניסה למערת המכפלה, הכולל מערכת מורכבת של שערים חשמליים,מגנומטרים, גדרות וקרוסלה ליציאה.
במערכת המפוארת הושקעו סכומים ותקציבים גדולים; אך בניגוד למראה החיצוני המפואר, בדיקת פרטי המערכת מגלה כי היא עלולה להציב קשיים ניכרים בפני היהודים הנכנסים למערה.
מדידת השערים הצרים והמרחקים בין השערים החשמליים מראה כי רוחב הכניסה הצרה הוא פחות מ –50 ס"מ; שער צר ברוחב כזה יקשה על אנשים מבוגרים ורחבים, על כל מי שמגיע עם תיק או תרמיל, וכמובן על אנשים בעלי מוגבלויות הנעזרים בקביים או בהליכון.
תושבי חברון והמתפללים הקבועים במערת המכפלה הגיבו בכאב על הקמת מערכת הבידוק החדשה.
"המערכת אמנם מפוארת ומושקעת, אמר דובר היישוב היהודי בחברון נעם ארנון, אך זו השקעה מיותרת, ויתר על כן – הכניסות הצרות ועודף המתקנים האלקטרוניים יציבו קושי משמעותי בפני המוני המבקרים היהודים בכניסה למערה, הן בכניסה והן ביציאה".
מעבר לכך, מעלים שוב תושבי חברון בעיה כאובה במיוחד: המערכת היקרה, המשתרעת על שטח ניכר, מוכיחה שמדינת ישראל יכולה לבנות ולהציב מבנים ומתקנים במערת המכפלה ובסביבותיה;
אם כך, מדוע המדינה אינה מאפשרת בניית מעלית לנכים המשוועים לעזרה בכניסה למערה?
במשך שנים נשמעו טענות כי למדינת ישראל אין סמכויות במקום, והנה הוכח כי בהחלט יש ויש לה סמכויות, והיא בונה מבנים ומתקנים גדולים ובולטים בכניסה למערה.
מעלית לנכים אמורה לתפוס שטח קטן בהרבה – 5% – 10% משטח מבנה הבידוק;
אם כך, מדוע המדינה אינה שומעת את זעקת הנכים
ואינה מאפשרת הקמת מעלית (במימון פרטי של תורמים!) בכניסה למערה– בשטח קטן שלא יתפוס מקום ולא יבלוט – שתאפשר כניסה מכובדת לאנשים בעלי מוגבלויות?