מה חדש

סליחות היסטוריות בחברון: 10,000 נשים קראו 'שמע ישראל' עם שרית חדד


 

אירועי הסליחות המגוונים ברחבי הארץ מגיעים לשיאים חדשים; השנה  הגיעו אירועי הסליחות בחברון  לשיא חדש במקוריות ויצירתיות: הזמרת הידועה שרית חדד נבחרה להוביל את אירוע הסליחות המרכזי, שכוון, כמובן, לנשים בלבד. הבחירה המקורית לא עברה ללא תגובה, ונשמעו גם התנגדויות.  אך ראשי היישוב היהודי בחברון קיימו התייעצויות עם רבנים מובילים שהביעו הסכמה ותמיכה, והבחירה אף זכתה לברכתו של  הרב המקובל יעקב עדס. דובר היישוב, נעם ארנון, הסביר לעיתונאי שפנה בשאלה בנושא זה –



"חדד מחפשת את הדרך ליהדות והיא מדברת לקהלים נוספים ומגוונים, נשים שהן לא דתיות במובן האורתודוקסי ועדיין מחפשות את הדרך". לדבריו, הוא אינו מכיר את יצירתה של חדד אך לפני הזמנתה הם לקחו בחשבון את ההתנגדות הציבורית ואף התייעצו עם רבנים ונשות ציבור. "הבאנו בחשבון שתהיה ביקורת. אני לא חולק על העובדות. אני חולק על המגמה של המתנגדים", אמר. "השאלה היא אם אנחנו רוצה להישאר בבועה, או שאנחנו רוצים דווקא לשנות, לגוון ולנגוע בקצות החברה הישראלית. השיקולים שלנו יותר ציבוריים ורחבים". (ynet 17/9/15)



אל האירוע, בסופו של דבר, נהרו כעשרת אלפי נשים ובנות מכל רחבי הארץ, שהגיעו ברכבים פרטיים ובהסעות מאורגנות מכל הערים המרכזיות בארץ. את האירוע פתחה עדן הראל עם סיפורה המיוחד, החוצה ימים ויבשות, עד החיפוש ומציאת דרכה אל היהדות. לאחר מכן הופיעה הזמרת המקורית, ילידת חברון, אורה ברנס.  בהמשך התקיימו סליחות, שאותן הנחה הרב יעקב עדס ושודרו על מסך וידיאו  (הרב עצמו מעולם לא נפגש עם הזמרת או עם נשים שאינן ממשפחתו). בתום הסליחות עלתהשרית חדד על הבמה והופיעה במיטב השירים הרוחניים מהרפרטואר שלה. חדד, שעצם הגעתה לחברון והופעתה בעיר הקודש הינה מאורע יוצא דופן, גרמה לרחבת מערת המכפלה להתמלא עד אפס מקום. נשים ונערות קפצו, שרו, בכו וצחקו, הרקיעו לשחקים בשיר "שמע ישראל", רקדו ולבסוף גם שרו לה שיר ליום הולדתה, שחל ממש באותו ערב.



אחרי הופעתה של חדד העבירה את שיעורה הרבנית הידועה ימימה מזרחי, אשר הופעתה בערבי הסליחות לנשים בחברון הפך כבר למסורת. לאחר האירוע הוזמנה פמלייתה של חדד ומלוויה לתפילה ייחודית במערת המכפלה ובמערת אבנר בן נר, ולאחר מכן ביקרו במוזיאון החדש "לגעת בנצח", שנפתח לאחרונה בבית הדסה בחברון.



האירוע המיוחד הדגיש את מקומה המוביל של חברון ומערת המכפלה כמקום של התחברות והתעלות לעם ישראל הרחב לגוווניו, מקום כה חיוני ונחוץ בימים אלו.



האירוע המיוחד זכה לכיסוי נרחב בתקשורת ולכתבה מפרגנת בערוץ 10.


(הצפיה בהופעה מומלצת לנשים ובנות):





 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

מה חדש

המשולשים של חברון

בימים הקרובים יעלו אלפים רבים לחברון, ויזכו לראות כי מערת המכפלה התברכה בגג חדש, המהווה "כתר" מהודר למרחב התפילה. כולנו

קרא עוד »
מה חדש

סיפור של גבורה, מסירות ואמונה

כ"ב תמוז, הוא תאריך היסטורי בחברון. זה סיפור לא יאומן של גבורה, מסירות. ואמונה. אברהם ידידיה נחשון נולד בקרית ארבע,

קרא עוד »
מה חדש

חוברת פעילות לכל המשפחה לכבוד שבוע חברון

קרא עוד »