השמאל האנרכיסטי בארץ ובחו"ל מפיץ את הטענה שהנוכחות היהודית הרסה את הכלכלה ואת תנועת הערבים בעיר. את היעד הזה הם מבצעים ע"י הפקת חומרי תעמולה וסיורים ברחוב דוד המלך, הרחוב היחיד בו מותרת נוכחות יהודים בחברון. רוב החנויות ברחוב זה נסגרו בצו צבאי לאחר סדרת פיגועים.
בתמונה – מבט כללי לעיר חברון: "עיר רפאים"????
לבעלי החנויות הוצעו פיצויים, והן נפתחו מחדש באזור המזרחי העשיר במערב העיר. הפעילות של השמאל האנרכיסטי מתעלמת מהעובדה שנוכחות יהודית מותרת אך ורק ב- 3 אחוז משטח העיר. חומרי התעמולה (המופצים גם ברשת), מחולקים למשתפי הסיורים כוללים "מפה" המתיימרת להציג את המציאות בעיר. למעשה, המפה מתארת רק את השטח הזעיר של הישוב היהודי, בהדגשה על ההגבלות הביטחוניות שננקטו בו. שוב להדגשה, כל הנוכחות היהודית בחברון דחוקה ב"גטו" של 3% משטח העיר, אך המפה מציגה אותו בקנה מידה ענק, כדי לטעון שהיהודים השתלטו על העיר והפכו אותה ל"עיר רפאים".

השמאל והאנרכיסטים מנסים להוכיח את התעמולה השקרית שלהם בסיורים ברחוב דוד המלך בחברון, הרחוב היחיד בו מותרת תנועת יהודים. רוב החנויות ברחוב הזה נסגרו מטעמי ביטחון לאחר פיגועים וניסיונות פיגועים רבים. אך התמונה הזאת מטעה ושקרית ביודעין. למעשה, חברון היא העיר העשירה ביותר בכל ערי יהודה ושומרון. בחברון מיוצרת קרוב למחצית מהמוצרים והסחורות של הרשות ה"פלשטנית", ומוכרת לשוק הישראלי סחורות ומוצרים בשווי של מיליארדי שקלים בשנה. במספר ענפים – ניילון, נייר, כלים חד פעמיים, פלסטיק ומוצריו, מזרונים, ועוד, חברון למעשה שולטת בשוק הישראלי. בחברון אין מחנות פליטים ואין כיסי עוני. שטח העיר 22,000 דונם ואוכלוסייתה כ- 200,000; כ – 10% מהם בעלי רשיון כניסה לישראל לצורך עבודה, מסחר, יבוא, יצוא וכו'. בחברון פועלים כ – 20,000 בתי עסק – חנויות, מפעלים וכו'. עושרה של העיר בולט מתצפית מגג "בית מנחם" בתל חברון: העיר החדשה בנויה ומפותחת, נראים בה מגדלים, משרדים, מפעלים, חנוניות, חניונים, קניונים, מגורים ועוד. כמובן, שארגוני השמאל והאנרכיסטים אינם עולים לתצפית הזאת. הם מסתפקים בביקור רק ברחוב דוד המלך, ומלעיטים את קהלם בשקרים המוכרים מאז ימי הביניים – "היהודים הרסו את הכלכלה". שקר נוסף הוא "הדרת הערבים משטחי H2": שטח זה, כ – 18% משטח העיר, נמצא באבטחה ישראלית, אך נוכחות יהודים אסורה בו, ואין בו כל הגבלה על תנועת ערבים. כאמור, נוכחות יהודים מוגבלת לרחוב אחד, 3% משטח העיר, ובו ננקטו אמצעי בטחון והגבלות תנועה, כמו באזורים רגישים בכל עיר העולם.

יצויין, שלאחר "הסכם חברון", היישוב היהודי בחברון הוא חלק מהסכם שנחתם ע"י ישראל, הרש"פ וארה"ב, והוא מוכר כהסכם בינלאומי.
בתמונות – מפה עירונית של חברון. כניסת ונוכחות יהודים נותרה בשטח זעיר של 3% מהעיר (השטח הצבוע בכחול). בתעמולה האנרכיסטית מופיע ה"גטו" היהודי הזעיר בהגדלה, כדי ליצור תמונה לפיה רוב העיר נשלט בידי היהודים.


להלן צילומים של חומרי התעמולה, וכן מפה אמיתית של העיר. האזור היהודי הזעיר מסומן בצבע כחול.
