יו"ר הכנסת בביקור מיוחד בחברון: אני קורא לכל ישראלי לבוא למקום הזה, לקבל השראה ותחושת ביטחון".

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בביקור מיוחד במרכז המבקרים "לגעת בנצח", ביישוב היהודי בחברון. הביע התרגשות והתפעלות עמוקה מהמיצג, וחיזק את מתיישבי חברון במילים חמות. הוא אמר: "עם ישראל התמודד בדורות האחרונים עם קשיים ואתגרים אדירים. לוחמי ציון בברית המועצות ובארץ עמדו בגבורה מול אויב אימתני ויכלו לו. סיפור ההתיישבות בחברון הוא סיפור של גבורה ואמונה וראוי שיהיה דוגמא לכל אדם חופשי בעולם.

היישוב היהודי בחברון ובקרית ארבע עובר תקופה לא פשוטה בשבועות האחרונים. "הסכם חברון" מ1997 שבו הועברה העיר חברון לידי אשף, יצר מציאות שבה גדל דור של ערבים מוסתים שמבצעים פעולות טרור כמעט באופן יומיומי, הן באזור חברון והן במקומות רבים בארץ. רצף הפיגועים מרתיע מבקרים ותיירים שהיו רגילים למלא את אתרי התיירות בעיר ובאזור בתקופת החנוכה. ודווקא בשעה זו החליט יו"ר וחבר הכנסת יולי אדלשטיין לבוא לשבת בקרית ארבע ובחברון ולהביע את תמיכתו במפעל ההתיישבות בעיר האבות ואת בטחונו בעתיד עם ישראל במולדתו ההיסטורית.

 
אחד משיאי הביקור היה בהקרנת המיצג "לגעת בנצח" החדשני והמרהיב שנפתח לאחרונה במוזיאון הקהילה היהודית בבית הדסה בחברון. המיצג ממחיש את הסיפור היהודי ההיסטורי מתקופת האבות ועד ימינו בעיניה של משפחה ישראלית, המתמודדת עם משבר ויוצאת ממנו איתנה ומחוזקת מתוך תחושת ההתחברות וההמשכיות ההיסטורית לנצח ישראל. יו"ר הכנסת הביע התרגשות והתפעלות עמוקה מהמיצג, וחיזק את מתיישבי חברון במילים חמות. הוא אמר: "עם ישראל התמודד בדורות האחרונים עם קשיים ואתגרים אדירים. לוחמי ציון בברית המועצות ובארץ עמדו בגבורה מול אויב אימתני ויכלו לו. סיפור ההתיישבות בחברון הוא סיפור של גבורה ואמונה וראוי שיהיה דוגמא לכל אדם חופשי בעולם. אני קורא לכל ישראלי לבוא למקום הזה, לקבל השראה ותחושת ביטחון". את הביקור במקום ליוו מנכ"ל היישוב היהודי בחברון אורי קרזן ודובר היישוב נעם ארנון. אדלשטיין ביקר גם בביתה של חברת הכנסת לשעבר אורית סטרוק, שבנה יצחק נפצע כאשר הציל חייל השבוע בעת ניסיון פיגוע. יו"ר הכנסת הביע הערכה רבה למעשה הגבורה ומסר ברכת חזק ואמץ לכל החיילים והתושבים במקום. "אתם השליחים של עם ישראל כולו לכל דורותיו, ואתם המבטיחים את שורשי הקיום הלאומי לדורות הבאים".
 
 
 
 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הייה שותף

תרום לחברון

טופס מאופטח

דילוג לתוכן