עם ישראל, כך מתברר, מבין שהדרך להתמודד עם האתגר הוא דווקא לבוא להתחבר עם עיר האבות ולשואב ממנה עוצמה, גבורה ושמחה. ומי שמגיע לחברון מגלה שבניגוד לכל השמועות, העיר פתוחה ובטוחה וניתן להגיע ולבקר בכל עת בביטחון מלא.
התיירות בחברון מתעוררת מחדש
כל מי שמכיר את מפת התיירות בארץ יודע שחברון היא "עיר הבירה" של התיירות ביהודה ושומרון: מספרי התיירים שמגיעים אליה מגיעים מידי שנה לשיאים חדשים, והגיעו בשנים האחרונות ל – 700,000 – 800,000 תיירים ומבקרים לשנה. אך בחדשים האחרונים חברון עלתה לכותרות, לאו דווקא בהקשרים חיוביים. כתוצאה מכך, באופן טבעי, התיירות הפעילה שאפיינה את חברון במשך שנים הצטמצמה והגיעה לרמה הנמוכה ביותר הזכורה מזה שנים. מצב זה משפיע כמובן, על כל העוסקים בענף, ועל מצבה של העיר והאווירה הכללית בה.
אך בזמן האחרון הולך ומתברר שחברון מתגברת על המשבר הזמני, ומספרי התיירים והמבקרים בה הולכים ועולים. עם ישראל, כך מתברר, מבין שהדרך להתמודד עם האתגר הוא דווקא לבוא להתחבר עם עיר האבות ולשואב ממנה עוצמה, גבורה ושמחה. ומי שמגיע לחברון מגלה שבניגוד לכל השמועות, העיר פתוחה ובטוחה וניתן להגיע ולבקר בכל עת בביטחון מלא.
ואכן, בשבועות האחרונים נראית תופעה של קבוצות שונות ומגוונות שהגיעו לחברון לביקור, לתפילה, ולהזדהות וגם להנאה. בין הקבוצות – ועדי עובדים מרחבי הארץ, מתנס"ים, מורים, ועוד. לפני מספר ימים הגיעו לחברון בשעות הערב מאות יהודים מקהילות "שובה ישראל" מרחבי הארץ, וגם גופי החינוך בצה"ל חזרו לראות בחברון עיר היסטורית ואתר מורשת והחזירו את ביקורי היחידות והקורסים השונים באתרי העיר.
משפחת אלעד שהגיעה מנתניה לחברון כדי לחגוג את בר המצווה לבנם עידו אף זכתה לקיים את המנהג המיוחד של הכנסת פרשיות התפילין לתפילין שהוכנו במיוחד בחברון. בנוסף לחגיגת בר המצווה הם קיימו סיור בעיר, במערת המכפלה ובמוזיאון החדש "לגעת בנצח" בבית הדסה בחברון. "בתחילה קצת חששנו", אומר אב המשפחה רן, אך כשהגענו ראינו שהעיר שקטה וניתן לטייל ללא כל חשש. החוויות שצברנו כאן הופכות את בר המצווה לאירוע בל ישכח".
אנשי חברון ואוהביה יכולים להסתכל קדימה בתקווה ובאופטימיות: "עברנו את פרעה ועוד הרבה כמוהו, הם אומרים, ועם ישראל חוזר לחברון ועוד יחזור לחברון ובגדול".