חברת הקונגרס ויקי הרצלר: "המיצג "לגעת בנצח" אכן לקח אותנו במסע אל הנצח"
שלושה מחברי הקונגרס של ארצות הברית ביקר השבוע בישראל: גרג הארפר, מארגן הביקור הת'ר ג'ונסון, וג'ף מילר מפלורידה. בביקורם בחברון הם זכו להסברים מעמיקים של הרב שמחה הוכבאום, תושב ותיק ואחראי התיירות בחברון, וישי פליישר, מנהל יחסי הציבור של חברון בשפה האנגלית.
הביקור החל במערת המכפלה, בה הביעו המבקרים התרגשות רה מההזדמנות לחוות מגע בלתי אמצעי עם אתר קבורת האבות והאימהות. לאחר מכן עלו האורחים לאתר הארכיאולוגי של חברון הקדומה, בה עלו על מדרגות בנות 4000 שנה, שהובילו לשער העיר, השער בו קנה אברהם את מערת המכפלה. מעל התל הארכאולוגי ניצבת נקודת התצפית המרהיבה של חברון. בנקודה זו נשקף נוף פנורמי של העיר כולה, הן H1 בשליטת הרשות הפלסטינית הכולל כ- 80% ו- H2 שבשליטת ישראל על שטח של כ – 20%. הרב שמחה הוכבאום הסביר כי בניגוד לתעמולה אנטי-ישראלית נפוצה, חברון היא העיר המתקדמת ביותר מבחינה כלכלית ברש"פ; יש בה קניונים ובנינים רבי קומות, ארבעה בתי חולים, שלוש אוניברסיטאות, אצטדיון כדורסל מקורה עם 4,000 מושבים, למעלה מ -17,000 מפעלים וסדנאות ואפילו זיכיון ל – CFC (החברה האמריקאית "קנטאקי פרייד צ'יקן"). יותר מ -40% מכלכלת הרש"פ היא בחברון, המייצאת למדינת ישראל מוצרים בהיקף של 5 מיליארד ₪ בשנה. אלפי ערבים מחברון הם בעלי תעודת כניסה קבועה לישראל. לעומת זאת, יהודים אסורים מלהיכנס של H1 הרשות, בעוד ערבים ישראלים ותושבי הרשות מסוגלים להיכנס ולצאת לאזורים ערביים של H2. למרות שצבא ההגנה לישראל שומר על הכניסות H2, אזרחים ישראלים מוגבלים לחלק קטן הכולל רק 3% של העיר.
קבוצות אנטי-ישראליות רבות ממקדות את פעילותן ברח ' דוד המלך / רחוב השוהדא, רחוב קטן וצר באזור האזרחי של H2, בטענה שסגירתו אינה הוגנות כלפי תושבי הרשות הפלשטנית. הרחוב נסגר בשנת 2000 על ידי בית המשפט העליון לאחר התקפות טרור חוזרות ונשנות. ההתמקדות ברחוב הקטן הזה היא מעבר לכל פרופורציה בהשוואה להגבלות על חופש התנועה של יהודים ופיגועים מהם סבלו לאורך השנים.
חברי הקונגרס גם ביקר במוזיאון לתולדות חברון בבניין בית הדסה, המתאר את הקהילה היהודית מהרכישה של אברהם במערת המכפלה, מהקהילה היהודית המשגשגת בעיר, עד פרעות תרפ"ט ב- 1929 ואת השיבה הדרמטית לעיר במלחמת ששת הימים בשנת 1967. הם גם למדו על המאבק לאכלס מחדש את העיר, במיוחד בבניין בית הדסה בשנות ה -1970. במוזיאון, הקבוצה צפתה בסרט התיעודי החדש "לגעת בנצח". חברי המשלחת הביעו התפעלות מהמיצג. חברת הקונגרס הרצלר הצהירה, "זה באמת לקח אותנו לאורך הדורות." חברת הקונגרס עקבית בתמיכתה בישראל. בעקבות ביקורה ב – 2011 היא אמרה – "ברור כי הביטחון הלאומי הוא בראש סדר העדיפויות של ישראל וחשוב מאוד לארצות הברית." גם שני חברי הקונגרס האחרים אינם זרים לישראל .
חבר הקונגרס מילר הוא חבר השדולה למען ישראל וחבר הקונגרס הארפר תמך בראש הממשלה בנימין נתניהו בהופעתו בפני הקונגרס ב -2015 . בסך הכל, למרות המתיחות הפוליטית, חברי הקונגרס הם נציגים אמיתיים של העם האמריקני והביעו תחושה חזקה של הזדהות ותמיכה מיוחדת בחברון.